Halloj!
Idag på hemkunskapen har vi gjort pepparkaksdeg och det blev as gott :)
När nedan ser du utförandet och vad vi använde för ingredienser.
Vår eftersyssla var att byta soppåse och slänga den gamla.
Pepparkaksdeg
3 1/2
dl
sirap
2 1/4 dl socker
300 g smör
850 g vetemjöl
3 ägg
1-2 msk kanel
1-2 msk nejlikor
1-2 msk ingefära
5 g bikarbonat
2 1/4 dl socker
300 g smör
850 g vetemjöl
3 ägg
1-2 msk kanel
1-2 msk nejlikor
1-2 msk ingefära
5 g bikarbonat
1.
Pepparkaksdeg
Koka upp socker och sirap. Ta av från värmen och tillsätt smöret i bitar och låt smälta. Låt massan kallna.
Koka upp socker och sirap. Ta av från värmen och tillsätt smöret i bitar och låt smälta. Låt massan kallna.
2.
Rör ner ägg, kanel, nejlikor och
ingefära. Blanda mjöl och bikarbonat och rör ner, lite i taget. Låt
pepparkaksdegen stå kallt, gärna till nästa dag.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar